lauantaina, huhtikuuta 28, 2012

Hidas mies

Olen hiljalleen alkanut epäilemään, etten taida olla ns. tavallisen kaunokirjallisuuden ystävä. Taidan pitää enemmän dekkareista, fantasiakirjoista ja muusta kirjallisuudesta, jossa oikeasti Tapahtuu jotakin. :) Sain eilen luettua Coetzeen Hidas mies-kirjan, enkä tästäkään oikein ymmärtänyt, miksi tämä kirja on "must read" listalla.

Lyhyesti kerrottuna kirjan juoni on kertoa Paul Raymentin elämästä parin kuukauden ajan. Kirjan alussa iäkäs herra Rayment joutuu onnettomuuteen ja häneltä joudutaan amputoimaan toinen jalka. Kirja siis seuraa hänen uutta elämäänsä, uuteen tilanteeseen sopeutumista ja sitä, miten hän ihastuu sairaanhoitajaansa sekä siitä, miten erikoislaatuinen vanha rouva kirjailija sekaantuu tähän kaikkeen. Ei millään lailla tapahtumarikas kirja, mutta kirjoitettu niin, että kirjaa on välillä vaikea laskea käsistään. Sitä suunnittelee, että tämän luvun/kappaleen jälkeen pistän kirjan pois, mutta huomaakin että tästä on jo pari sivua.

Adjunct jää tosiaan myöhemmälle lukemiselle, sillä tätä kirjaa en ole löytänyt Tampereen kirjastoista. Banvillen The Sea-kirjan olen jo aloittanut. :)
  1. Slow Man – J.M. Coetzee
  2. Adjunct: An Undigest – Peter Manson
  3. The Sea – John Banville
  4. The Red Queen – Margaret Drabble
  5. The Plot Against America – Philip Roth
  6. The Master – Colm Tóibín
  7. Vanishing Point – David Markson
  8. The Lambs of London – Peter Ackroyd
  9. Dining on Stones – Iain Sinclair
  10. Cloud Atlas – David Mitchell

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti